ор≥андр







як пр¤н≥сть використовують св≥жу ≥ висушену зелень, ¤ку найчаст≥ше називають к≥нзою, а нас≥нн¤ в≥доме ¤к кор≥андр. ¬≥дм≥нн≥сть не лише в назв≥, а й у використанн≥. «апах ≥ смак просто р≥зн¤тьс¤, тому к≥нзу ≥ кор≥андр часто подають ¤к абсолютно р≥зн≥ види пр¤нощ≥в. —в≥жу зелень додають до салат≥в, суп≥в, м'¤сних, особливо жирних страв, найчаст≥ше у комб≥нац≥њ з ≥ншою пр¤ною зеленню: васильками, хр≥нницею, чабером, цибулею, часником. —ушену зелень, ¤ку можна заготовл¤ти ц≥ле л≥то, використовують зр≥дка, в основному взимку. ѓ≥ додають до суп≥в, ≥нколи до рисових чи ¤Їчних страв.

 оричнювате нас≥нн¤ кор≥андру найчаст≥ше використовують дл¤ вип≥чок, додають до р≥зноман≥тних пр¤ник≥в, печива, ароматизують кондитерськ≥ вироби. «астосовують кор≥андр у виробництв≥ гор≥лок, л≥кер≥в, а в јнгл≥њ й Ќ≥меччин≥ Ч дл¤ виробництва пива. ƒодають його до молочних суп≥в, коли тушкують м'¤со, маринують чи консервують рибу, разом з тмином додають, коли маринують капусту, гриби, готують квас ≥ домашнЇ пиво. Ќас≥нн¤ звичайно перед використанн¤м подр≥бнюють у ступц≥. …ого також зацукрюють ≥ жують дл¤ усуненн¤ неприЇмного запаху з рота.

 римськ≥ вчен≥ розробили рецептуру приготуванн¤ з кор≥андру зам≥нник≥в чорного ≥ запашного перцю. як компоненти до такого зам≥нника вход¤ть у р≥вних пропорц≥¤х: мел≥са лимонна, майоран, прутн¤к звичайний (в≥текс), базил≥к запашний, перець червоний (стручковий г≥ркий), кор≥андр.

јптекарський город.  ор≥андр



–ослини ( )

ѕр¤н≥ рослини

Ќа головну


Hosted by uCoz