Лікарські препарати. Амарант
Мука із зерна амаранта володіє чудовими хлібопекарськими властивостями. Тісто з неї такої ж якості, як з пшеничної муки, і має дуже приємний смак. При змішуванні муки амаранта і злакових культур одержують хліб і здобу, які довго не черствішають, готують різні хлібобулочні вироби (крекери, печення, оладки, пудинги, дієтичні хлібці).
Продукти з амаранта володіють цінними дієтичними властивостями і перевершують за цими показниками пшеницю, рис, кукурудзу, сою.
У країнах Латинської Америки, Африки і Азії ніжне зелене листя амаранта широко вживає в салати. Корисно їх застосування для профілактики і лікування діабету.
Хорошу терапевтичну дію при лікуванні цього захворювання проявляють деякі комплексні збори, що містять листя амаранта.