¬асильки







як пр¤н≥сть васильки широко використовують у грузинськ≥й, в≥рменськ≥й, азербайджанськ≥й ≥ узбецьк≥й кухн≥. ƒодають њх до вс≥х овочевих страв, до квасол≥, гороху, боб≥в, суп≥в, соус≥в, салат≥в, страв з пом≥дор≥в, шпинату ≥ квашеноњ капусти. ¬икористовують њх при маринуванн≥ ог≥рк≥в ≥ кабачк≥в. як приправу до м'¤са вживають сушен≥ васильки, розтерт≥ на порошок. ƒуже часто, зокрема на  авказ≥, св≥ж≥ васильки не подр≥бнюють, а вживають г≥лочки з листочками разом з шашликом, печенею, нер≥дко ≥ просто з гор≥лкою. ¬они Ї незам≥нною складовою грузинськоњ сум≥ш≥ хмел≥-сунел≥.

ќсобливе м≥сце належить василькам у Ївропейськ≥й кухн≥, зокрема у французьк≥й ≥ грецьк≥й. ” ‘ранц≥њ вони Ч складова б≥льшост≥ соус≥в ≥ суп≥в, зокрема незам≥нн≥ в таких дел≥катесах, ¤к черепаховий суп ≥ суп з тел¤чих хвост≥в. ¬ јнгл≥њ цю пр¤н≥сть додають до страв з сир≥в ≥ пом≥дор≥в, до тушкованого м '¤са ≥ печ≥нкових паштет≥в. ≤тал≥йц≥ сухим порошком з васильк≥в посипають макарони, в≥дварену ≥ заливну рибу.

¬асильки доречн≥ в овочевих салатах, салатах з ¤Їць, домашньоњ птиц≥, краб≥в, та не п≥дход¤ть, однак, до картопл¤ного салату.

ƒо страв з ¤Їць ≥ макарон≥в, до сиру, а також до вареноњ ≥ солоноњ риби, ¤к ≥ до тушкованого м'¤са, додають сушен≥ васильки, переважно розтерт≥ на порошок, у процес≥ приготуванн¤ страви.

ѕодр≥бнен≥ листочки пол≥пшують смак кнедл≥в з печ≥нки, ковбас ≥ котлет ≥з свинини. ¬икористовують њх ≥ дл¤ ароматизац≥њ оцту (к≥лька св≥жих листочк≥в васильк≥в кидають у пл¤шку з оцтом), ¤кий надаЇ п≥кантного присмаку салатам ≥ б≥лим соусам.

¬асильки посилюють спрагу, тому вводити њх до складу прохолоджуючих напоњв небажано.



–ослини (¬)

ѕр¤н≥ рослини

Ќа головну


Hosted by uCoz