Селера







Як пряність використовують насіння всіх видів селери (але в основному листкову і черешкову). У багатьох країнах, зокрема у Франції, США, селеру вирощують тільки заради насіння, яке розтирають на порошок і змішують із звичайною кухонною сіллю. Селерну сіль додають до всіх страв. Іноді для приготування такої солі беруть також сухе мелене коріння, стебла та листя. Розмелені частини селери використовують для приготування різних пряних сумішей.

Селеру використовують як свіжу, так і сушену. Сушать і корінь, який, до речі, м'якший і ніжніший за корінь петрушки. Але сушити всі частини рослини треба окремо. Листки, призначені для сушіння, заготовляти краще перед цвітінням.

Селера — виняткова приправа до страв. І хоч її пікантний аромат робить їжу дуже приємною, вживати селеру слід у міру, бо її терпкий смак може заглушити смак інших складових страви.



Рослини (С)

Пряні рослини

На головну


Hosted by uCoz