Гвоздика







Як пряність гвоздику використовують в маринадах, консервах з м'яса, риби, грибів. На 10 кг маринованих грибів достатньо 1-2 г гвоздики, а на 10 л маринадної заливки для овочів і фруктів - 3-4 г. Гвоздика не замінює інших прянощів, тому не слідує нею зловживати. Сама гвоздика використовується рідко. Найчастіше вона входить в набір спецій. У компотах і кондитерських виробах вона добре поєднується з корицею, в смажених і тушкованих м'ясних блюдах, фаршах, бульйонах і соусах - немислима без чорного перцю. На основі гвоздики, кориці і перцю створено багато порошкоподібних смакових приправ, що користуються великою популярністю у кулінарів, завдяки зручності їх використання.

При випічці виробів з тіста використовують 4-5 бруньок гвоздики на 1 кг продуктів, а на 1 кг сирних паст, запіканок йде 4-5 бутончиків гвоздики. Для компотів, супів, бульйонів досить 2-3 бруньок на 1 л. Гвоздику також використовують для отримання гвоздичної олії, яке широко застосовують для ароматизації в парфюмерній промисловості.

Олія, що міститься в гвоздиці, підвищує апетит, сприяє травленню, завдяки високому вмісту евгенолу, володіє і антисептичними властивостями.



Рослини (Г)

Пряні рослини

На головну


Hosted by uCoz