√≥соп







як пр¤н≥сть використовують лист¤ г≥сопу ≥ молод≥ нездерев '¤н≥л≥ г≥лочки, ¤к≥ т≥льки-но почали цв≥сти, у св≥жому чи висушеному вигл¤д≥. …ого використовують дл¤ приготуванн¤ н≥жноњ смаженоњ тел¤тини, ¤к≥й г≥соп надаЇ терпкого пр¤ного смаку. Ѕагато хто любить г≥соп у фаршированих ¤йц¤х ≥ ковбасах. ƒодають окремо або у сум≥ш≥ до с≥чених котлет, сиру, фаршу, паштет≥в, соус≥в до м'¤са, майонез≥в, до р≥зних овочевих салат≥в (з ог≥рк≥в, пом≥дор≥в, картопл≥, селери), до страв з м'¤са ≥ риби. “им, хто любить сир, можна рекомендувати посипати його чи зм≥шувати з др≥бнопос≥ченим св≥жим г≥сопом.

√≥соп Ч вин¤ткова приправа дл¤ маринуванн¤ м'¤са. «аправл¤ють ним ≥ так зван≥ б≥л≥ супи, наприклад, горохов≥, овочев≥, картопл¤н≥. ћожна додавати ≥ до дичини. ѕридатний в≥н ≥ дл¤ приготуванн¤ смаженоњ свинини, рагу, зраз≥в з ¤ловичини. ѕагони додають також до маринад≥в та сол≥нн¤.

«астосовують його ≥ дл¤ приготуванн¤ л≥кер≥в. јрабський щербет Ч слабкий алкогольний нап≥й Ч м≥стить квашене лист¤ г≥сопу.

«елень г≥сопу збирають до цв≥т≥нн¤ або на його початку, в≥др≥заючи на висот≥ 8Ч10 см в≥д земл≥. –ослина в≥дростаЇ ≥ даЇ ще другий урожай. —ушити треба у зат≥нку ≥ збер≥гати т≥льки у щ≥льно закритому посуд≥. Ќав≥ть при обережному суш≥нн≥ г≥соп втрачаЇ аромат, тому використовують в основному молоде ≥ св≥же лист¤.



–ослини (√)

ѕр¤н≥ рослини

Ќа головну


Hosted by uCoz