Деревій







Як пряність використовують листя і квітки, але без стебла. Рано навесні заготовляють молоде листя деревію, а на початку цвітіння — суцвіття без стебла. Сушать у затінку, перетирають (він легко розтирається в руках) і зберігають у щільно закритому посуді. В аптеках також можна купити чай (Herba millifolii), з якого слід видалити стебла і подрібнити його на крупнозернистий порошок.

Молоде ніжне листя додають у салати навесні, а також до овочевих і картопляних супів, соусів і жирних страв, гуляшу. Листя разом з суцвіттям, зібраним на початку цвітіння, сушать, порошок з сухої трави додають у м'ясні, рибні, овочеві страви, у різні соуси, маринади. Разом з цибулею-різанцем і ріпчастою цибулею деревій додають до сиру-крему.

Гілочки деревію в Україні використовують при засолюванні і маринуванні огірків, баклажанів, кабачків, патисонів, грибів, а також для заварювання чаю.



Рослини (Д)

Пряні рослини

На головну


Hosted by uCoz