Ћ≥кувальн≥ властивост≥ помаранцю







¬ народн≥й медицин≥ використовують шк≥рку зр≥лих плод≥в в ¤кост≥ шлункового засобу. ¬ н≥й м≥ст¤тьс¤ еф≥рн≥ ол≥њ, флавон≥ди. ≤з плод≥в готують ц≥лющий с≥к. ѕлоди м≥ст¤ть алкалоњди, умбел≥ферон, фурокумарин. ≈ф≥рна ол≥¤, ¤ка м≥ститьс¤ в листках ≥ плодах, волод≥Ї сильною бактерицидною д≥Їю. —оки використовують ¤к потог≥нний, в≥дхаркувальний зас≥б. —≥к допомагаЇ при простуд≥, кашл≥, бол≥ в груд¤х. јроматизуЇ р≥зноман≥тн≥ чањ. Ќаст≥й ≥з рослини використовують ¤к смакову добавку дл¤ л≥к≥в.



≤нш≥ рослини (ѕ)


Ќа головну



Hosted by uCoz