Ћ≥кувальн≥ властивост≥ папайњ







Ћ≥кувальн≥ властивост≥ мають плоди та листки папайњ. ѕлоди м≥ст¤ть цукри (до 12 %), б≥лок (до 0,7 %), орган≥чн≥ кислоти (до 1,6 %), пров≥там≥н в≥там≥ну ј - каротин, в≥там≥н ¬1, ¬2 та — (вм≥ст аскорб≥новоњ кислоти складаЇ до 50 мг %).

ѕлоди динного дерева не Ї висококалор≥йними, але волод≥ють ц≥нною ¤к≥стю - п≥сл¤ њх вживанн¤ з'¤вл¤Їтьс¤ в≥дчутт¤ ситост≥, тому вони особливо корисн≥ в д≥Їтичному харчуванн≥.

ћолочний с≥к листк≥в, стебел ≥ особливо зелених плод≥в папайњ м≥стить ферменти папањн ≤ ≥ папањн II (папайотин), под≥бн≥ за д≥Їю до пепсину, а також ¤блучну кислоту, жирну ол≥ю, смоли. ћолочний с≥к - латекс - починають збирати з 2-3-м≥с¤чних зелених плод≥в папайњ ≥ продовжують до њх пожовт≥нн¤. ƒл¤ цього лезом бритви робл¤ть 3-4 неглибок≥ (1-2 мм) надр≥зи на плод≥; з одн≥Їњ рослини при дворазов≥й п≥дс≥чц≥ за м≥с¤ць можна з≥брати до 50 г сухого латексу (з≥браний с≥к висушують), або близько 500-600 г за р≥к. Ћатекс також можна збирати ≥ ≥з вегетативних пагон≥в папайњ. «авд¤ки папањну, що м≥ститьс¤ в латекс≥ медики реал≥зували давню ≥дею посиленн¤ кислотност≥ шлунка за рахунок фермент≥в.

як л≥кувальний зас≥б папай¤ допомагаЇ при гастритах. ” корен¤х рослини Ї речовини, що тон≥зують нервову систему. —≥к папайњ пригн≥чуЇ гн≥йнотворн≥ патогенн≥ м≥кроби. —≥к плод≥в папайњ л≥куЇ гн≥йн≥ захворюванн¤ очей, слизовоњ оболонки та шк≥ри. «а статистикою, люди, ¤к≥ пост≥йно споживають с≥к плод≥в динного дерева, не хвор≥ють раком шлунка. ѕлоди папайњ мають здатн≥сть в≥дновлювати сили хворих та виснажених людей. ≤з папањ виробл¤ють препарат, ¤кий застосовують дл¤ л≥куванн¤ остеохондрозу.



≤нш≥ рослини (ѕ)


Ќа головну



Hosted by uCoz