Ћ≥кувальн≥ властивост≥ опунц≥њ







—тебла опунц≥њ м≥ст¤ть алкалоњд мескал≥н, що маЇ галюценогенну д≥ю, б≥огенн≥ ам≥ни - терам≥н ≥ N-метилтерам≥н, слиз. ” пелюстках кв≥ток знайдено флавоноњди пендулетин, лютеол≥н, кемферол, кверцетин ≥ рутин. ” плодах ви¤влено до 9 % цукр≥в, слиз, б≥лок та орган≥чн≥ кислоти, в т.ч. аскорб≥нову.

¬олокниста частина опунц≥њ м≥стить малодосл≥джен≥ речовини, ¤к≥ зменшують р≥вень цукру у кров≥; завд¤ки цьому њњ використовують у народн≥й медицин≥ дл¤ л≥куванн¤ д≥абету. –екомендують нопал ≥ люд¤м, що страждають в≥д ожир≥нн¤, оск≥льки в≥н маЇ здатн≥сть стаб≥л≥зувати обм≥н речовин. —оковит≥, м'¤сист≥ стебла опунц≥њ використовують у вигл¤д≥ примочок при гн≥йничкових ранах та наривах.

÷≥лий "букет" л≥кувальних властивостей маЇ с≥к опунц≥њ; ¤кий використовують ¤к сечог≥нний, послаблюючий та болезаспок≥йливий зас≥б. „ай ≥з корен≥в Ї добрим д≥уретичним середником.

Ќасто¤нку ≥з кв≥ток опунц≥њ вживають у мексиканськ≥й медицин≥ при гастритах, г≥пертон≥њ, гемороњ, невралг≥њ, м'¤зевих спазмах та глауком≥.

≈кстракти не мають вираженоњ г≥погл≥кем≥чноњ д≥њ, однак п≥дсмажен≥ стебла спри¤ли суттЇвому зниженню гл≥кем≥њ, причому, г≥погл≥кем≥чний ефект дос¤гавс¤ максимум через 4 години п≥сл¤ прийому середника ≥ збер≥гавс¤ ще 6 годин п≥сл¤ цього. ” здорових людей г≥погл≥кем≥чна д≥¤ стебел опунц≥њ не ви¤вл¤лас¤.



≤нш≥ рослини (ќ)


Ќа головну



Hosted by uCoz