Ћ≥кувальн≥ властивост≥ мушмули ¤понськоњ







«а х≥м≥чним складом плоди мушмули близьк≥ до ¤блук. ¬они м≥ст¤ть 9-14 % цукру ≥ 0,4-0,7 % орган≥чних кислот та то в≥там≥н≥в(C, B1, B2, E та ≥н.). ” дозр≥лих плодах ≥дентиф≥ковано до 80 ароматичних речовин, серед ¤ких основними Ї 2,4 (≈)-2-гексеналь-1,8 ≥ бензальдег≥д. ≤з м'¤куша плод≥в вид≥лено лейкоц≥ан≥дин -ватозид, ≥з листк≥в - еускофеатн≥ кислоти, зокрема, 3-0-транс-кофењлтормонтову кислоту.

ѕлоди ≥ листки мушмули Ї ц≥нною ≥ перспективною л≥кувальною сировиною. Ћокватозид, вид≥лений ≥з м'¤куша плод≥в, ви¤вл¤в седативн≥ й протигар¤чков≥ ефекти, а також вгамовував спрагу. ¬≥декстрагован≥ хлороформом еускофеатн≥ кислоти на 50 % ≥нг≥бували цитопатичний ефект в≥русу ≥мунодеф≥циту людини. —пиртовий екстракт ≥з листк≥в мушмули значно зменшував к≥льк≥сть цукру в кров≥ при д≥абет≥.

ћушмула м≥стить алкалоњди - рибофлав≥н, т≥ам≥н, н≥ацин. —≥к плод≥в п≥двищуЇ активн≥сть фермент≥в ≥ п≥двищуЇ обм≥н речовин. ѕлоди рослини волод≥ють укр≥плюючими властивост¤ми. Ћистки мушмули використовують в ¤кост≥ в≥дхаркуючого засобу прикашл≥, коклюш≥, при бол¤х в шлунку ≥ ¤звах.



≤нш≥ рослини (ћ)


Ќа головну



Hosted by uCoz