Ћ≥кувальн≥ властивост≥ грейпфрута







ѕлоди грейпфрута Ї ц≥нним в≥там≥нним та д≥Їтичним продуктом. ” 100 г плод≥в м≥ститьс¤ 0,02 г ?-каротину, 0,037 мг т≥ам≥ну, 0,03-0,045 мг рибофлав≥ну, 0,045 мг п≥ридоксину, 45 мг аскорб≥новоњ кислоти. ћ'¤куш м≥стить цукри, б≥лков≥ речовини, м≥неральн≥ речовини - сол≥ зал≥за, кал≥¤, натр≥¤ та фосфору. ” шк≥рц≥ плод≥в Ї г≥рка субстанц≥¤ наринг≥н.

ѕлоди грейпфрута мають антисклеротичн≥ й тон≥зуюч≥ властивост≥. ¬они збудужують апетит, пол≥пшують травленн¤, п≥двищують д≥урез. як д≥Їтичний продукт грейпфрут корисно вживати при г≥пок≥нез≥њ, ав≥там≥нозах, при ф≥зичн≥й та розумов≥й перевтом≥, г≥пертон≥њ, уратному урол≥т≥аз≥, при п≥двищенн≥ температури т≥ла та п≥сл¤ перенесеного ≥нфаркту м≥окарда.

≤з шк≥рки грейпфрута вид≥л¤ють субстанц≥ю наринг≥н, з ¤коњ в ≤зрањл≥ синтезують диг≥дрохалкон неогеспер≥дину, або так званий Ќео-ƒ√ . ÷¤ сполука Ї в 2000 раз≥в солодшою в≥д цукру, ≥ тому њњ можуть споживати зам≥сть цукру хвор≥ на д≥абет.



≤нш≥ рослини (√)


Ќа головну



Hosted by uCoz