Ћ≥кувальн≥ властивост≥ г≥б≥скусу







ѕелюстки розану м≥ст¤ть флавоноњдн≥ гл≥козиди: кверцитин-3-самбуб≥озид, ≥зокверцитин, г≥перин, гвай¤верин; слиз, сапон≥н, при г≥дрол≥з≥ ¤кого утворюЇтьс¤ сапонаретин ≥ глюкоза.

¬ л≥карських ц≥л¤х використовують листки, кв≥ти ≥ плоди г≥б≥скуса. Ћ≥кувальне значенн¤ рослини дуже вузьке. Ћистки м≥ст¤ть великий процент б≥лк≥в, вуглевод≥в, кальц≥ю ≥ фосфору. ј в плодах, кр≥м великоњ к≥лькост≥ зал≥за, Ї велика к≥льк≥сть аскорб≥новоњ кислоти.

Ћист¤м ≥ кв≥тками л≥кують зло¤к≥сн≥ пухлини ≥ припухлост≥ в≥д м≥сцевого паротиту.

 итайська медицина рекомендуЇ вживати л≥кувальн≥ засоби з розану при дерматозах, р≥зних запальних процесах, корост≥, стригучому лишањ, сверб≥нн≥, нейродерм≥тах, грибкових захворюванн¤х. —пиртова насто¤нка стебла ≥ корен≥в г≥б≥скуса гальмуЇ р≥ст грампозитивних бацил, дизентер≥йноњ та шлунково-кишковоњ палички. ≈кстракт ≥з кв≥т≥в г≥б≥скуса маЇ протизапл≥дну д≥ю.

” харчов≥й промисловост≥ заруб≥жних крањн пелюстки кв≥ток розану використовують дл¤ ароматизац≥њ та наданн¤ червонуватого в≥дт≥нку китайському чаю.



≤нш≥ рослини (√)


Ќа головну



Hosted by uCoz