Ћ≥кувальн≥ властивост≥ гед≥х≥уму







ƒобре вивчений х≥м≥чний склад ц≥Їњ рослини.  ореневище м≥стить близько 3% крохмалю, 4,6% глюкози, 5,935 смол, б≥л¤ 30% целюлози, а також б≥лки жири ≥ орган≥чн≥ кислоти. ¬ пов≥тр¤ному кореневищ≥ ≥ кв≥тках Ї еф≥рне масло. —тебла рослини м≥ст¤ть до 505 целюлози, ¤ку використовують дл¤ виробництва паперу.

Ќас≥нн¤ ≥ кореневище Ї ароматичним праним засобом, ¤к≥ покращують апетит. Ќас≥нн¤ спри¤Ї ф≥з≥олог≥чн≥й активност≥ шлунку ≥ шлунково-кишкового тракту.

 ореневище використовують при гар¤чц≥ ≥ простудних захворюванн¤х, ¤к тон≥зуючий ≥ стимулюючий зас≥б.¬нутр≥шньо зазвичай використовують наст≥й або в≥двар подр≥бненого кореневища.



≤нш≥ рослини (√)


Ќа головну



Hosted by uCoz