Ћ≥кувальн≥ властивост≥ фейхои







” медицин≥ використовують плоди фейхоа, що м≥ст¤ть великий комплекс б≥олог≥чно активних речовин: фол≥Їву кислоту, в≥там≥ни —, –, ≈, пектин, жири та еф≥рну ол≥ю. ” дозр≥лих плодах ≥дентиф≥ковано до 44 компонент≥в еф≥рноњ ол≥њ, основними складовими сполуками ¤коњ Ї метилбутират, етилбутират, етилц≥намат, 4-в≥н≥лгва¤кол, етилбензоат. ѕ≥двищуЇ л≥кувальну ц≥нн≥сть фейхоа ≥ значна к≥льк≥сть орган≥чних сполук в≥д 0,7 до 1 мг %.

—в≥ж≥ ¤годи корисно вживати при хрон≥чних захворюванн¤х шлунково-кишкового тракту - гастритах, ентеритах, кол≥тах. «авд¤ки вм≥сту у них аскорб≥новоњ кислоти, йоду, пектинових сполук плоди фейхоа рекомендують при атеросклероз≥ та порушенн≥ функц≥њ щитовидноњ залози. ¬ид≥лену з плод≥в еф≥рну ол≥ю використовують в дерматолог≥њ ¤к протизапальний зас≥б.

ѕлоди фейхоа мають виражену бактерицидну д≥ю до золотистого стаф≥локока ≥ кишковоњ палички, а також м≥ст¤ть велику к≥льк≥сть речовин з –-в≥там≥нною активн≥стю.

≤з стиглих плод≥в фейхоа вичавлюють с≥к, ¤кий вживають по 0 5-1 скл¤нц≥ на день при запальних захворюванн¤х шлунково-кишкового тракту, атеросклероз≥, зоб≥, рах≥т≥, ав≥там≥нозах. —≥к також маЇ бактерицидну д≥ю до золотистого стаф≥локока та кишковоњ палички.



≤нш≥ рослини (‘)


Ќа головну



Hosted by uCoz