Ћ≥кувальн≥ властивост≥ банану







Ѕанан м≥стить еф≥рн≥ масла, ферменти, ¤блучну кислоту ≥ велику к≥льк≥сть в≥там≥н≥в Ц —, ¬2, ––, ≈ та ≥н. «авд¤ки вм≥сту в плодах ф≥з≥олог≥чно активних речовин њх використовують в ¤кост≥ д≥Їтичного продукту. ќсобливо корисний банан при пошкодженн≥ слизовоњ оболонки рота, при виразках шлунку, дизентер≥њ. –екомендуЇтьс¤ дл¤ вживанн¤ хворим на цукровий д≥абет. ≈фективний при л≥куванн≥ атеросклерозу ≥ де¤ких захворювань печ≥нки ≥ нирок.

¬ банан≥ багато солей кальц≥ю, що дуже корисно дл¤ роботи серц¤. Ѕанани м≥ст¤ть кл≥тковину ≥ пектинов≥ речовини, вони стимулюють рухову функц≥ю кишечника, знижують р≥вень глюкози ≥ холестерину в кров≥, допомагають звТ¤зуванню канцерогенних ≥ токсичних речовин, розвитку корисноњ кишковоњ м≥крофлори ≥ дисбактер≥оз≥.



≤нш≥ рослини (Ѕ)


Ќа головну



Hosted by uCoz