Ћ≥кувальн≥ властивост≥ актин≥д≥њ







ѕлоди к≥в≥ дуже багат≥ на в≥там≥ни та м≥неральн≥ сол≥. ¬они м≥ст¤ть до 2 % в≥там≥ну —, в≥там≥н ¬1, ¬6, каротиноњди, у 5 раз≥в б≥льше кальц≥ю, н≥ж у ¤блуках. ” плодах ви¤влено алкалоњд актин≥дин, що маЇ заспок≥йливу д≥ю, а також серцев≥ гл≥козиди. ¬м≥ст цукр≥в у к≥в≥ с¤гаЇ 10 %, орган≥чних кислот - 3 %, б≥лк≥в - 2%. ѕлоди к≥в≥ м≥ст¤ть також значну к≥льк≥сть хлороф≥лу, що надаЇ зеленкуватого забарвленн¤ м'¤кушев≥.

” далекосх≥дн≥й та китайськ≥й медицин≥ плоди к≥в≥ застосовують ¤к кровоспинний зас≥б, рекомендують дл¤ проф≥лактики ≥ л≥куванн¤ цинги, а також кашлю ≥ коклюшу.  орейськ≥ вчен≥ становили виражену ≥муностимулюючу д≥ю екстракт≥в ≥з листк≥в актин≥д≥њ китайськоњ.

” харчов≥й промисловост≥ к≥в≥ використовують дл¤ ароматизац≥њ кондитерських вироб≥в, а також дл¤ приготуванн¤ сок≥в, сироп≥в, вин, л≥кер≥в. ¬ япон≥њ ≥з плод≥в к≥в≥ вид≥лено фермент актин≥дазу, ¤кий використовують дл¤ виробництва вишуканих сорт≥в пива, а у —≥нгапур≥ - пектин, що за своњми ¤кост¤ми переважаЇ ¤блучний.



≤нш≥ рослини (ј)


Ќа головну



Hosted by uCoz