Варення з винограду







Хороше варення виходить з великих і середнього розміру ягід винограду з щільною м'якоттю. ягоди бланшують в киплячій воді 1 хв або дещо менше.

При приготуванні варення з винограду зелених сортів в бланшувальну воду кладуть декілька листочків вишні, забарвлення ягід зберігається краще. Після цього ягоди заливають сиропом і витримують 6-8 г. Сироп готують з 700 г цукру і 2 склянок води. Після першого разу додають міцніший сироп - 400 г цукру на 1 стакан води. Всього на 1 кг ягід витрачають 1,1 кг цукру. Якщо виноград дуже цукристий, то можна кількість цукру зменшити до 1 кг

Варення з винограду варять в 3-4 прийоми. Перед закінченням останнього разу на 1 кг ягід додають 2-3 г лимонної кислоти, а для поліпшення аромату - трохи ванілі або ванілін.





Рецепти. Виноград

Рецепти.(В)

Цілющі страви

На головну


Hosted by uCoz