омпот з винограду







ягоди винограду акуратно зн≥мають, намагаючись њх не пом'¤ти ≥ не пошкодити. –етельно видал¤ють г≥лочки, залишки лист¤, що загнили ≥ з ≥ншими дефектами ¤годи.

¬≥д≥бран≥ ¤годи миють, сортують за розм≥ром ≥ кольором ≥ щ≥льно укладають в банки, щоб п≥сл¤ стерил≥зац≥њ, коли ¤годи дещо зменшатьс¤ в об'Їм≥, в банц≥ не залишилос¤ пом≥тного пром≥жку, не заповненого виноградом. ягоди винограду перед укладанн¤м не бланшують, тому треба звертати увагу на щ≥льн≥сть укладанн¤.

—ироп дл¤ заливки винограду готують м≥цн≥стю 30 %. ѕ≥вл≥тров≥ банки компоту стерил≥зують 10-12 хв, л≥тров≥ 15-18 хв, двох- ≥ трил≥тров≥ бутл≥ 30-35 хв.





–ецепти. ¬иноград

–ецепти.(¬)

÷≥лющ≥ страви

Ќа головну


Hosted by uCoz