Компот з малини







У компоті з малини можна зберегти натуральний смак і аромат малини і значною мірою зберегти красиве забарвлення, хоча частина фарбувальних речовин переходить в сироп, тому колір ягід слабшає. Кращі консерви виходять з яскраво і інтенсивно забарвлених сортів малини.

Ягоди малини часто вражаються личинками малинового жучка (білі дрібні черв'ячки). Такі ягоди витримують 5-10 хв у слабкому розчині солі (20 г солі на 1 л води).

Мити ягоди можна або під душем, або занурюючи в каструлю (відро) з чистою холодною водою. Вимиті ягоди укладають в банки і злегка струшують, щоб укладання було щільнішим. Потім зливають з банок зайву воду і заливають малину сиропом міцністю 55 %, температурою не нижче за 90°С.

Рекомендується використовувати півлітрові банки. Закривають їх лакованими жерстяними кришками і стерилізують в киплячій воді протягом 8 хв.

При зберіганні компоту на світлі колір його погіршується. Тому рекомендується зберігати готові консерви або в темному приміщенні, або обернутими в щільний папір, щоб сильне світло не потрапляло на банки. Компот слід зберігати в прохолодному приміщенні при 10-15°С.





Рецепти. Малина


Рецепти.(М)

Цілющі страви

На головну


Hosted by uCoz