Варення з груші







Для приготування варення придатні сорти груш з щільною м'якоттю. Груші з соковитою, ніжною м'якоттю легко, розварюються, і у варенні форма шматочків не зберігається. Хороше варення виходить з дрібних груш, якщо їх варити цілком. Крупні ж плоди після миття, очищення від шкірки і видалення насіння розрізають уподовж навпіл або на часточки завтовшки 2 см. Потім їх бланшують в киплячій воді 10-15 хв і охолоджують у воді. Варять в 3-4 прийоми.

На 1 кг підготовлених груш беруть 1,2-1,3 кг цукру. Спочатку варять сироп з половини цієї кількості (600-700 г), додаючи 1 -1,5 склянки води, що залишилася після бланшування.

Далі заливають гарячим сиропом і витримують протягом 3-4 г. Потім доводять до кипіння на слабкому вогні, кип'ятять 5-7 хв, знову охолоджують і витримують ще 8 г. Другий раз також продовжується 5-7 хв (починаючи з моменту закипання).

Під час вистойки після другого варіння до груш додають сироп, приготований з частини цукру, що залишилася, причому готують його дещо міцніше (на 600 г цукру 0,7-1 склянки води).





Рецепти. Груша

Рецепти.(Г)

Цілющі страви

На головну


Hosted by uCoz