Варення з айви







Звичайно айва жорстка і тверда. З таких плодів не рекомендується варити варення. Їх треба спочатку витримати до дозрівання і розм'якшення. В процесі витримки значно поліпшується смак і аромат плодів. Очищену айву (без шкірки і серцевини) розрізають вздовж на часточки завтовшки 2 см і бланшують в киплячій воді 15-25 хв до розм'якшення. Шкірку рекомендується зварити в невеликій кількості сиропу, оскільки в ній міститься багато ароматичних речовин, які поліпшують смак і аромат готового варення.

На 1 кг нарізаних плодів витрачається 1,2 кг цукру і 2 г лимонної кислоти, яку додають в кінці.

Спочатку варять сироп з половини кількості цукру (600-700 г), додаючи 1 -1,5 стакана води, що залишилася після бланшування.

Часточки заливають гарячим сиропом і витримують протягом 3-4 г. Потім доводять до кипіння на слабкому вогні, кип'ятять 5-7 хв, знову охолоджують і витримують ще 8 г. Другий раз варять також протягом 5-7 хв (починаючи з моменту закипання).

Потім додають сироп, приготовлений з частини цукру, що залишилася, причому готують його дещо міцніше (на 600 г цукру 0,7-1 стакан води).





Рецепти. Айва

Рецепти.(А)

Цілющі страви

На головну


Hosted by uCoz