Компот з айви







Якщо айву консервувати у вигляді половинок або великих часточок, то під час бланшування і стерилізації вона не встигне достатньо розм'якшитися і залишиться жорсткою в готових консервах. Щоб не допустити цього, айву після очищення від шкірки і видалення насіння ріжуть вздовж на часточки товщиною 1,5-2 см, бланшють у воді при температурі 85°С в протягом 1 г або менше, якщо часточки встигають розм'якшитися

Сироп для заливки готують міцністю 40 %. Стерілізують консерви в киплячій воді протягом 20-25 хв для півлітрових банок, 30-35 – для літрових, 50 – трилітрові. Якщо після стерилізації в першій пробній банці плоди виявляться жорсткими, можна дещо збільшити тривалість стерилізації наступних банок. Проте при тривалому нагріванні плоди айви в консервах можуть набути червонуватого або рожевого забарвлення, тому подовжувати стерилізацію не рекомендується, щоб не погіршити зовнішній вигляд консервів.





Рецепти. Айва

Рецепти.(А)

Цілющі страви

На головну


Hosted by uCoz