—ушен≥ абрикоси







ƒл¤ сушки беруть абсолютно досп≥л≥ абрикоси, оск≥льки з недозр≥лих виходить малоцукристий кислий продукт. —ушка ц≥л≥сних абрикос займаЇ багато часу, ≥ до того ж к≥сточки ¤к нењст≥вн≥ частини перед вживанн¤м сушених абрикос в њжу повинн≥ бути видален≥. “ому рекомендуЇтьс¤ сушити абрикоси без к≥сточок.

ѕлоди повинн≥ бути зр≥лими, достатньо солодкими, але не перезр≥лими ≥ не розм'¤кшеними.

ѕеред сушкою абрикоси миють, в≥дбраковують вс≥ пошкоджен≥, хвор≥ ≥ недостигл≥ плоди, пот≥м розр≥зають ножем ≥з не≥ржав≥ючоњ стал≥ навп≥л по борозенц≥ ≥ виймають к≥сточки. ѕоловинки укладають на п≥дноси в один р¤д зр≥зами догори.

” м≥сц¤х вирощуванн¤ абрикос п≥д час њх дозр≥ванн¤ звичайно буваЇ жарка погода. “ому абрикоси можна сушити на сонц≥. «вичайно сушка проводитьс¤ прот¤гом 4-5 дн≥в. якщо за цей час абрикоси все ж таки повн≥стю не встигнуть висохнути, то њх сл≥д зсипати на меншу к≥льк≥сть п≥днос≥в (оск≥льки об'Їм њх зменшуЇтьс¤) ≥ досушить в зат≥нених м≥сц¤х, поставивши п≥дноси один на одного штабелем.

ѕри штучн≥й сушц≥ розкладен≥ на п≥дносах абрикоси ставл¤ть в сушильну шафу або в п≥ч ≥ сушать 10-12 г при температур≥ 60-70∞—. —ушен≥ абрикоси, що розр≥зають на половинки, називаютьс¤ курагою.

—ушити абрикоси можна ≥ трохи ≥накше. —початку ц≥л≥ абрикоси укладають на п≥дноси ≥ прот¤гом 1-2 дн≥в п≥дв'¤люють. ѕот≥м њх надр≥зають з боку плодон≥жок ≥ видавлюють к≥сточки через надр≥зи, а плоди досушують звичайним шл¤хом. ќдержуваний продукт називаЇтьс¤ кайса.





–ецепти. јбрикос

–ецепти.(ј)

÷≥лющ≥ страви

Ќа головну


Hosted by uCoz