Варення з абрикос







Кращі сорти абрикос для варення: Ананасний, Шалах, Червонощокий, Шиндохлан і ін.

Плоди повинні бути зрілими, достатньо солодкими, але не перезрілими і не розм'якшеними.

Після миття абрикоси наколюють, бланшують 1 хвилину у кип’ячій воді і охолоджують. Дрібні абрикоси варять повністю з кісточкою, великі розрізають по борозенках на половинки і виймають кісточки.

Для варення з цілих (дрібних) абрикос на 1 кг плодів беруть 1,2 кг цукру. Готують сироп з додаванням 1,2-1,5 стакана води, заливають ним плоди і після витримки протягом 3-4 г варять 5-7 хв на слабкому вогні. Після варки додають міцний сироп, який приготовлений з 400 г цукру і 0,5 стакана води, що залишилися. Другий раз варення варять 7-10 хв, потім знову витримують і варять до готовності.

Для попередження зацукрювання варення додають лимонну кислоту з розрахунку 3 г на 1 кг абрикос.

Варення з абрикос половинками без кісточок варять в один-два прийоми і також додають лимонну кислоту. На 1 кг плодів витрачається 1,4-1,5 кг цукру і 2-2,5 стакана води для приготування сиропу.





Рецепти. Абрикос

Рецепти.(А)

Цілющі страви

На головну


Hosted by uCoz